top of page

1. Πώς ξεκίνησε η ιδέα με τις εθελοντικές δράσεις;

1. Πώς ξεκίνησε η ιδέα με τις εθελοντικές δράσεις;

Κύριε Μπακόλα ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δίνετε να απευθυνθώ μέσα από την εφημερίδα σας, ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ, στους συμπολίτες μας. Είναι μοναδική ευκαιρία για εμένα.

Όσον αφορά την ερώτησή σας δεν υπήρξε… ιδέα, δεν ήταν κάτι ξαφνικό για μένα. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά πως πάντα συμμετείχα σε ανάλογες δράσεις, όποιος και να τις διοργάνωνε, ενώ και με τους φίλους μου και μόνος μου πολλές φορές έκανα πράγματα για τον τόπο, από το να καθαρίζω μονοπάτια, να περιποιούμαι αδέσποτα κλπ.. Για μένα ήταν και είναι τρόπος ζωής, απλά τώρα και ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης δεν το κάνω αυτό απλά με τους φίλους, αλλά καλώ και τους συνδημότες μου σε συμμετοχή, σε ενέργειες που μας γεμίζουν χαρά πρώτα και πάνω απ’ όλα.

2. Η αρχή έγινε με την καθαριότητα και συνεχίζετε με τα αδέσποτα. Τι πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια;

Όπως σας είπα και παραπάνω για μένα είναι τρόπος ζωής ο εθελοντισμός και η συμμετοχή σε κοινές δράσεις. Θέλω αυτό να το περάσω και στον κόσμο, στους συνδημότες μας. Να τους δώσω να καταλάβουν πως μέσα από την κοινή συμμετοχή με απλές-απλές κινήσεις μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας. Έτσι φιλοδοξούμε να πορευτούμε αύριο και ως Δημοτική Αρχή των Μετεώρων, να είμαστε ανοιχτοί σε όλους, να δίνουμε σε όλους βήμα και μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας.

3. Σε μία εποχή δύσκολη για όλους μας πιστεύετε ότι μπορούν οι πολίτες να βάλουν στην άκρη τα προβλήματά τους και να δώσουν το «παρών» σε τέτοιες δράσεις;

Η πρώτη μας δράση, με τον καθαρισμό των μονοπατιών της περιοχής, επιβεβαίωσε πως ο κόσμος όντως θέλει να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Να ξεφύγει αφενός από τα προβλήματα της καθημερινότητας που περιγράφετε και να βάλει αφετέρου το δικό του λιθαράκι για να γίνει η πόλη, το χωριό, η γειτονιά του, καλύτερη. Ανάλογα μεγάλη συμμετοχή αναμένουμε και στη δράση της Κυριακής, τον Penny Marathon, ο οποίος βάζει την Καλαμπάκα στον χάρτη μιας κοινής προσπάθειας που γίνεται παράλληλα, την ίδια μέρα, σε δεκάδες πόλεις του πλανήτη μας.

4. Πώς κρίνετε τα βήματα που έγιναν από τη δημοτική Αρχή για τα αδέσποτα και τι πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει επιπλέον;

Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πω κάτι εγώ, το βλέπουν οι συνδημότες μας καθημερινά. Η πόλη της Καλαμπάκας έχει πλημμυρίσει από αδέσποτα και αυτό είναι ντροπιαστικό για όλους μας, γιατί οι χιλιάδες επισκέπτες μας βλέπουν πως δε δείχνουμε σεβασμό σε αυτά, ενώ πολλές φορές μπορεί να κινδυνεύσουν και οι ίδιοι. Η Δημοτική Αρχή, η οποία θυμίζω είχε κάνει σημαία τα αδέσποτα προεκλογικά, μένει σε ρόλο θεατή και νομίζω οι άνθρωποι των φιλοζωϊκών της περιοχής μας έχουν καταδείξει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.

5. Το θέμα της καθαριότητα είναι υπαρκτό πλέον στην πόλη και στα χωριά, και αποδίδεται τα τελευταία χρόνια στην έλλειψη προσωπικού. Πώς μπορεί να λυθεί;

Κύριε Μπακόλα εδώ χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες, πρέπει να στηθεί ένα οργανόγραμμα, να γίνει κατανομή αρμοδιοτήτων και εξουσιών και ένα ευέλικτο σχήμα να μπορεί να διατηρεί καθαρή την πόλη και τα χωριά. Στο πρόγραμμά μας θα υπάρξει ειδική αναφορά σε αυτό και θα το παρουσιάσουμε με κάθε λεπτομέρεια το πως θα μπορεί να λειτουργήσει.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Μήνυμα του εκλεγμένου δημάρχου του Δήμου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου για την επέτειο της 28ης...

Μήνυμα του εκλεγμένου δημάρχου του Δήμου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, η επέτειος του «ΟΧΙ», επαναφέρει στη μνήμη μας τον ηρωισ

Comments


bottom of page