top of page

Νέοι άνθρωποι, καταρτισμένοι επιστήμονες επιστρέφουν στον τόπο μας για να εργαστούν.

Νέοι άνθρωποι, καταρτισμένοι επιστήμονες επιστρέφουν στον τόπο μας για να εργαστούν. Δίνουν έτσι ελπίδα και προοπτική και επιβεβαιώνουν πως στο... βάθος του τούνελ, υπάρχει φως. Ένα από αυτά τα νέα παιδιά, είναι ο Λευτέρης Αβραμόπουλος, οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές Master in Business Administration - MBA. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τρικάλων, εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης στο ΕΛΚ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Καλαμπάκας που σφραγίζει βασικά έργα υποδομής εντός και εκτός Ν. Τρικάλων πλέον των 50 ετών, ο Λευτέρης Αβραμόπουλος έρχεται να συνεχίσει τη παράδοση, μέσα από νέες δράσεις. Ανήσυχος πολιτικά, σημαίνον στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, διετέλεσε συνεργάτης κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ.. Παρά το νεαρό της ηλικίας του δηλώνει έτοιμος για το επόμενο βήμα.


Κύριε Αβραμόπουλε κατάγεστε και ζείτε σε μια περιοχή όπως η Καλαμπάκα, καθαρά τουριστική και πολλές δυνατότητες. Πως τις βλέπετε αυτές;

Ο Τουρισμός είναι διαχρονικά η «σταθερά» της ανάπτυξης της χώρας. Ακόμη και σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της βαθιάς κρίσης και της νέας ύφεσης, συνεχίζει να είναι η πιο πολύτιμη πηγή εσόδων της Ελληνικής Οικονομίας, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας άμεσα ή έμμεσα μια σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων καθώς και τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Παράγουμε ιστορία και πολιτισμό. Έχουμε το φυσικό κάλλος. Από μόνα τους δεν αρκούν. Στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας οφείλουμε να αντιληφθούμε τις νέες ανάγκες όπως διαμορφώνονται παγκοσμίως, να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και μέσα από ολοκληρωμένες συνέργειες να δημιουργήσουμε το νέο τουριστικό προϊόν. Ειδικά για την περιοχή μας, τα Μετέωρα μπορούν να εξελιχθούν σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και να λειτουργήσουν ως το «κέντρο» εναλλακτικών διαδρομών που δεν θα περιορίζονται στα στενά όρια του Νομού Τρικάλων, αλλά θα αφορούν και τους γειτονικούς (Μέτσοβο, Ιωάννινα, δάση των Γρεβενών κλπ.).

Προτίθεστε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση; Γιατί απ’ όσα λέτε, αυτό διαφαίνεται...

Ανήκω στους ανθρώπους αυτούς που δεν αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που πάντα έβγαινε μπροστά και πάντα διεκδικούσε. Το εύκολο είναι να παραμείνουμε... απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι και να κοιτάζουμε τις ευκαιρίες και τη ζωή να περνούν. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Η συμμετοχή και ενασχόληση των νέων με τα κοινά είναι κάτι που μας αφορά άμεσα διότι πρόκειται για το μέλλον μας και την ζωή μας, πρόκειται για τον τόπο που ζούμε. Συνεπώς νέες αντιλήψεις, νέα πρόσωπα, όραμα και στόχοι για κάτι καλύτερο. Εγώ θέλω μια Τοπική Αυτοδιοίκηση των πολιτών, της κοινωνίας, των δικαιωμάτων, της ανάπτυξης, της δημόσιας ασφάλειας, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής, του πολιτισμού. Γι’ αυτό πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει το πεδίο δράσης των νέων ανθρώπων, οι οποίοι με τις νουθεσίες των παλαιότερων και πιο έμπειρων μπορούν να δώσουν καινούρια πνοή στο τόπο μας.


Στην κεντρική πολιτική σκηνή τι βλέπετε; Υπάρχει προοπτική ανατροπής του πολιτικού σκηνικού;

Θα είμαι ειλικρινής. Εάν επικρατήσει η λογική του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία όλα τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν το 2019, θα πρέπει να περιμένουμε πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο του 2018, σε μια προσπάθεια να μη μετατραπεί η αναμενόμενη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική συντριβή. Ο κ. Τσίπρας θα τρέξει να προλάβει την εφαρμογή των νέων δύσκολων μέτρων τα οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση και έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στη Βουλή. Τα μέτρα είναι σκληρά, ιδιαίτερα για τους συνταξιούχους. Για παράδειγμα ένας συνταξιούχου με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ. Αυτά δεν μπορεί να τα αντέξει η σημερινή Κυβέρνηση.

Η Ν.Δ. μπορεί να πετύχει μεγάλη εκλογική νίκη ή και αυτοδυναμία;

Αυτό είναι σαφές και καταγράφεται ως τάση και στις δημοσκοπήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει μια συμφωνία αλήθειας την οποία δεν παραβιάζει για κανένα λόγο. Είναι μετρημένος και σαφείς στις θέσεις του. Μιλάει για μείωση της φορολογίας, που θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες συμπολίτες μας να ανασάνουν και στους νέους να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δεν χαρίζει, δεν χαϊδεύει αυτιά, δεν τάζει τίποτα και σε κανέναν. Υπόσχεται πολλή δουλειά και να είστε σίγουροι πως μέσα από αυτή θα τα καταφέρουμε.

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Μήνυμα του εκλεγμένου δημάρχου του Δήμου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου για την επέτειο της 28ης...

Μήνυμα του εκλεγμένου δημάρχου του Δήμου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, η επέτειος του «ΟΧΙ», επαναφέρει στη μνήμη μας τον ηρωισ

Comments


bottom of page