top of page

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 33 ετών κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος. Από που αντλεί δύναμη γι

Κυρία Σωτηρίου καλημέρα σε εσάς και στους ακροατές σας. Η απάντηση στο ερώτημά σας είναι μάλλον… εύκολη και θα σας απαντήσω μονολεκτικά. Αντλώ τη δύναμη από τους συμπολίτες μου. Αντλώ τη δύναμη από τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, στην πόλη της Καλαμπάκας και στα χωριά της περιοχής μας. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που μου έδειξαν πρωτοφανή αγάπη και στήριξη, δίνοντάς μου δύναμη με την ψήφο τους να διεκδικήσω γι’ αυτούς στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν από 2 χρόνια όταν και πάλι τόλμησα στα 31 μου να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Το βάρος είναι μεγάλο, η ευθύνη μεγαλύτερη, αλλά είμαι εδώ για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων των δημοτών μας.


- Διαδέχεστε τον Χρήστο Σινάνη στη θέση του επικεφαλής, τι είπατε στη δημοτική σας ομάδα για να σας εμπιστευθεί;


Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά απλή. Τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» έδειξαν όλα πρωτοφανή ωριμότητα. Είναι άνθρωποι έμπειροι, εγνωσμένης αξίας, που χαίρουν εκτίμησης στην τοπική κοινωνία. Είναι άνθρωποι που έχουν μια πορεία στα κοινά και έχουν δώσει δείγματα γραφής και αξιοσύνης. Τέθηκε το ζήτημα αν πρέπει να προχωρήσουμε τώρα σε εκλογή αρχηγού που θα οδηγήσει την παράταξη και στις εκλογές του 2023 ή αν θα πρέπει να πάμε με μια προσωρινή λύση και αργότερα να το ξαναδούμε. Αποφασίστηκε ότι πρέπει να εκλέξουμε όχι μόνο αρχηγό, αλλά και υποψήφιο δήμαρχο.

Εγώ εξεδήλωσα το ενδιαφέρον μου, μίλησα για τους στόχους και εν περιλείψει για το όραμά μου για το Δήμου και οι συνάδελφοί μου με τίμησαν ομόφωνα με την ψήφο τους. Μου έδωσαν την εντολή να οδηγήσω την παράταξη στις εκλογές και στη νίκη το 2023. Αυτό και θα κάνω, να είστε σίγουροι, γιατί ο τόπος μας έχει δυνατότητες τεράστιες και δεν μας παίρνει πια για πισωγυρίσματα.


- Πόσο έτοιμος είστε να διεκδικήσετε τον δήμο Μετεώρων, έχοντας πολύ μικρή θητεία ως δημοτικός σύμβουλος;


2 χρόνια τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποδεικνύω με τις παρεμβάσεις μου πως και διαβασμένος είμαι και προτάσεις έχω. Έχω ζυμωθεί με τον κόσμο, γνωρίζω τις ανάγκες του και γι’ αυτό από κάθε θέση, ακόμη και πριν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος αναζητούσα και έδινα λύσεις. Σε αυτή μου την προσπάθεια θα είναι δίπλα μου, όπως σας είπα και παραπάνω, άνθρωποι έμπειροι και εγνωσμένης αξίας, με πλούσια εμπειρία στα κοινά. Μαζί, ομαδικά, θα συνδιαμορφώνουμε τις προτάσεις μας. Και τέλος να σας υπενθυμίσω ότι μπορεί να είμαι 2 χρόνια δημοτικός σύμβουλος μεγάλωσα σε μια οικογένεια που έχει σταθερά παρουσία για περισσότερα από 50 χρόνια στα κοινά της Καλαμπάκας, που δίνει λύσεις και βοηθάει κόσμο… παντού και πάντα.- Τι θέλετε να δείτε να γίνεται στο Δήμο Μετεώρων, ποιο το όραμα σας;


Ο Δήμος Μετεώρων, το αντιλαμβάνεστε κι εσείς, έχει τεράστιες δυνατότητες. Κατ’ αρχάς έχει ένα τοπωνύμιο αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Αυτό και μόνο του θα έπρεπε να μας αρκεί για να… πάμε παρακάτω. Δεν αρκεί όμως. Θα πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα βασικά έργα υποδομής στην πόλη και στα γύρω χωριά. Θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο ρυμοτομικό σχέδιο που θα δίνει περισσότερο ελεύθερο χώρο στους πεζούς και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις οι επισκέπτες να παραμένουν στην πόλη μας. Οφείλουμε να αναδείξουμε εναλλακτικές διαδρομές και να συνδέσουμε την πόλη της Καλαμπάκας με τα χωριά, στηρίζοντας προσπάθειες νέων ανθρώπων στον αγροτουριστικό τομέα. Οφείλουμε ασφαλώς να αναδείξουμε περαιτέρω τη μοναδικότητα των Μετεώρων, όχι μόνο ως γεωλογικό φαινόμενο, αλλά ως «φάρο Ορθοδοξίας» και πνευματικότητας, προσελκύοντας προσκυνητές και ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο.

Θέλω τέλος να σημειώσω ότι μπροστά μας ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία. Με την ολοκλήρωση του Ε 65 σε 3 χρόνια η περιοχή μας και ο Δήμος Μετεώρων θα αναδειχθεί σε επιχειρηματικό και διακομιστικό κόμβο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις αυτές ώστε η Καλαμπάκα να γίνει ελκυστική σε νέες επενδύσεις. Έτσι θα εξασφαλίσουμε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσουμε εναλλακτικούς πόρους ανάπτυξης, απ’ ότι με τον τουρισμό και μόνο.

Όλα αυτά ασφαλώς θα ξεδιπλωθούν μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ήδη επεξεργαζόμαστε και θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και μέσω του σταθμού σας τους επόμενους μήνες.


- Δημοσιογραφικά μας ιντριγκάρει να εκτιμούμε πως θα υπάρξει γαλάζια γκρίνια στο δήμο Μετεώρων γιατί είναι ήδη μεγάλο το ενδιαφέρον υποψηφίων. Τι θα κάνετε για να αποφευχθεί μια σύγκρουση μεταξύ ομοϊδεατών;


Δεν ξέρω αν σας στεναχωρώ, αλλά πιστέψτε με… καμία ίντριγκα και καμία σύγκρουση δεν θα υπάρξει. Για εμάς δεν υπάρχουν ομοϊδεάτες και μη. Υπάρχουν μόνο οι Καλαμπακιώτες και οι Καλαμπακιώτισσες. Υπάρχουν μόνο οι συνδημότες μας, χωρίς χρώματα, χωρίς ταμπέλες.

Με το βλέμμα στο μέλλον, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ερχόμαστε να ενώσουμε τους δημότες του Δήμου Μετεώρων, να ενώσουμε τους Καλαμπακιώτες και να χαράξουμε μια νέα πορεία που θα καταστήσει το Δήμο μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Όλοι μαζί!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Μήνυμα του εκλεγμένου δημάρχου του Δήμου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου για την επέτειο της 28ης...

Μήνυμα του εκλεγμένου δημάρχου του Δήμου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, η επέτειος του «ΟΧΙ», επαναφέρει στη μνήμη μας τον ηρωισ

Comments


bottom of page